ID: 265545
Omschrijving
Restaurant De Kas.
Auteur: G.J. Hageman G.J. Hageman
Uitgever: Studio Roozen
Nederlands, Hardcover, 95 pagina\'s.
De droom van Gert Jan Hageman werd werkelijkheid met dit restaurant, gevestigd in de kas van de vroegere Amsterdamse stadskwekerij. Hier worden ook veel groenten verbouwd voor de restaurantkeuken, want hoe korter de tijd tussen oogsten en bereiden, hoe beter de smaak. Die aanvoer van seizoenproducten ook vlees, vis, zuivel en wijn van kleinschalige producenten en importeurs bepaalt de kaart. Dit boek beschrijft kort de geschiedenis van het restaurant en de filosofie daarachter, gevolgd door beschrijving van diverse gewassen als: aardappelen, aardbeien, andijvie, enz. met o.a. informatie over rassen, varieteiten, specifieke eigenschappen. Na ieder product een aantal recepten. Het boek werd geillustreerd met prachtige paginagrote kleurenfoto\'s (ook kleinere) van het restaurant, de tuinen, de gewassen en gerechten. Tot slot algemene aanwijzingen voor het koken, een standaard keukenvoorraad, basisrecepten, bewaartips, kwaliteitscriteria en een adressenlijst van leveranciers die ook aan particulieren leveren. Voorin een inhoudsopgave, geen register. Een inspirerend kookboek. Ook bruikbaar als achtergrondinformatie voor beroepsopleidingen.
verzendkosten voor koper.
Auteur: G.J. Hageman G.J. Hageman
Uitgever: Studio Roozen
Nederlands, Hardcover, 95 pagina\'s.
De droom van Gert Jan Hageman werd werkelijkheid met dit restaurant, gevestigd in de kas van de vroegere Amsterdamse stadskwekerij. Hier worden ook veel groenten verbouwd voor de restaurantkeuken, want hoe korter de tijd tussen oogsten en bereiden, hoe beter de smaak. Die aanvoer van seizoenproducten ook vlees, vis, zuivel en wijn van kleinschalige producenten en importeurs bepaalt de kaart. Dit boek beschrijft kort de geschiedenis van het restaurant en de filosofie daarachter, gevolgd door beschrijving van diverse gewassen als: aardappelen, aardbeien, andijvie, enz. met o.a. informatie over rassen, varieteiten, specifieke eigenschappen. Na ieder product een aantal recepten. Het boek werd geillustreerd met prachtige paginagrote kleurenfoto\'s (ook kleinere) van het restaurant, de tuinen, de gewassen en gerechten. Tot slot algemene aanwijzingen voor het koken, een standaard keukenvoorraad, basisrecepten, bewaartips, kwaliteitscriteria en een adressenlijst van leveranciers die ook aan particulieren leveren. Voorin een inhoudsopgave, geen register. Een inspirerend kookboek. Ook bruikbaar als achtergrondinformatie voor beroepsopleidingen.
verzendkosten voor koper.